Bami staat bekend als niet zo heel gezond. Dat klopt ook wel de echte oosterse varianten zijn dat vaak in meerdere opzichten niet. Lekker zijn ze meestal wel! Op een doordeweekse dag kies ik liever voor een gezonde variant, die ook nog eens snel klaar is.

*Ik kies voor een kruidenmix zonder suiker en zout. Je kunt naar smaak zelf zout toevoegen.. maar let wel een beetje op, in de oosterse kip zit al wel zout (en suiker).. ik zou het weglaten dus.. het is tenslotte de gezonde variant
* Je kunt er nog een lekker gebakken eitje bij doen, zonder ei is dit gerecht net onder de 500kcal per persoon.
* Ketjap bevat toch veel suiker? Klopt, maar we gebruiken een klein beetje dus dat is niet erg!

Ingrediënten 4porties:
▪️240gr volkoren mie
▪️350gr kipfilet
▪️800gr groente (bami pakket)
▪️20gr Java blend kruiden voor nasi/bami van Verstegen
▪️4el olijfolie
▪️1el ketjap manis
▪️1el rijstwijn
▪️1el sojasaus

Bereiding:
1. Snij de kipfilet in blokjes.
2.Meng de sojasaus, rijstwijn, ketjap en 1el olijfolie met de kipblokjes en laat even marineren.
3. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit 1el olijfolie in een pan en bak de kip gaar. De marinade mag je meebakken.
5. Verhit 1el olijfolie in een pan en bak de groente.
6. Meng de Java kruiden met 1el olijfolie en voeg dit toe aan de groente. Voeg ook een scheutje water toe.
7. Voeg de (afgegoten) mie en de kipstukjes toe aan de groente en roer door elkaar.

 

Voedingswaarden per portie:
Kcal: 693 KH:92gr VET:27gr EIW:40gr

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.