Sporten op vakantie is toch wel mijn favo onderwerp. Helaas is dit voor de meeste mensen nog een no-go gebied. Maar je hoeft echt geen PR te lopen of ineens een hele intensieve workout te doen hoor! Hieronder 8 dingen die je wel kunt doen, die weinig tijd kosten. Want je weet inmiddels, hoe meer je beweegt, hoe meer je kunt eten.

Gewoon bewegen:

Naast allerlei activiteiten kan je op een vakantie “gewoon” zorgen dat je in beweging blijft. Ga lopend broodjes halen, doe lekker mee met een potje flesvoetbal of tafeltennis, laat de auto wat waker staan. Iets vergeten in de supermarkt of in je huisje? Wandel je toch “gewoon” even terug.

Wandelen:

Wandelen is een leuke manier om de omgeving een beetje te leren kennen. Verken de camping, de dorpjes of dat schattige haventje allemaal lekker te voet, zo blijf je in beweging en heb je een doel. Zorg wel dat je goede schoenen bij je hebt en voldoende water!

Zwemmen:

Vakantie aan het water of een accommodatie met een zwembad? Zwem elke dag een aantal baantjes of even naar de boei en weer terug. Lekker verkoelend en actief!

Hardlopen:

Hardlopen is niet voor iedereen weggelegd, maar zeker 1 van mijn favorieten. ’s Morgens vroeg wanneer het nog niet zo warm is en de lokale bevolking al druk in de weer is verken ik de omgeving rennend. Niet te snel, niet te ver, gewoon heel relaxt. Het doel is bewegen, geen prestatie neerzetten!

Fietsen:

Neem fietsen mee of hier fietsen op je bestemming. Vaak zijn fietsroutes aanwezig bij de receptie. Handig om de omgeving te verkennen omdat je vaak net wat verder komt dan met het wandelen. Tevens heb je ook nog wat koeling van de lucht.

Roeien/kanoën/waterfietsen

Een bestemming aan, of in de buurt van, water? Watersporten zijn ook echt een activiteit. Ja ook waterfietsen! Leuk om met het hele gezin te ondernemen.

Workouts

Ook bij de tent of op je hotelkamer kan je wat oefeningen doen. Ook dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Denk aan burpees, squats, lunges, push-ups en sit-ups. Geen idee wat dit zijn? Op internet zijn hier veel informatie en filmpjes over te vinden. Toch liever wat begeleiding? Maak een afspraak met een personal trainer voordat je gaat en vraag hem specifiek om een vakantie workout voor jou te bedenken en deze met je te oefenen tijdens jullie afspraak. Zo ken je de juiste uitvoeringen van de oefeningen en verklein je de kans op blessures.

Dansen

Ah nog zo’n favoriet! Met een avondje lekker dansen verbrand je heel veel calorieën en het maakt je blij! Doe lekker mee met de campingdisco, de salsalessen en bezoek het plaatselijk festival.

Ik hoop je hiermee een beetje geïnspireerd te hebben om wat meer te bewegen op vakantie, zonder dat je jezelf dwingt om je met tegenzin in het zweet te werken. Maar vooral met plezier en een ontspannen gevoel. Want het is tenslotte vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.