Deze bulgurbowl met zalm is echt net zo lekker als hij eruit ziet!

Ingrediënten voor 2 grote porties
▪️200gr bulgur
▪️1 avocado
▪️150ml yoghurt
▪️1 limoen
▪️2st zalmfilet (+/-250gr)
▪️10 cherrytomaten
▪️200gr komkommer
▪️10 radijsjes
▪️150gr wortel (julienne)
▪️150 gr rode kool (gesneden)
▪️1el olijfolie
▪️1el sojasaus
▪️1el ketjap
▪️1el mirin

Bereiding:
1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Meng de sojasaus, mirin en ketjap door elkaar.
3. Verhit de olijfolie in een pan, en bak de zalm medium gaar. Voeg halverwege de sojasausmix toe.
4. Mix de avocado (zonder schil en pit) met de yoghurt en het sap van een halve limoen met een staafmixer in een hoge beker tot een gladde saus.
5. Snij de tomaten, radijs, en komkommer in stukjes.
6. Doe de bulgur in een bowl en schep de avocadosaus in het midden. Scheur de zalm in stukjes en verdeel deze met de groente om de bulgur heen.

Dit zijn de voedingswaarde van het royale portie:
Kcal: 787 KH:110 VET:31 EIW:47

Wanneer je 150gr bulgur en 200gr zalm gebruikt:
Kcal: 693 KH:92 VET:27 EIW:40

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.