Fijne Kerstdagen

Fijne Kerstdagen

Lieve mensen,

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen! Geniet van de mensen om je heen, of juist van de rust. Beleef jou ideale kerst en doe waar je zin in hebt.

Kerst draait niet om eten en ook niet om kado’s. Kerst draait om liefde en aandacht.. ook voor jezelf. Ik heb al mijn kerstgerechtjes al geoefend… en hier een daar nog wat onzekerheden.. maar ik laat het los…

Hebben jullie last van kerststress? Probeer voor jezelf steeds te herhalen wat nu echt belangrijker is. Een gezellige gastheer/gastvrouw is een belangrijke factor voor een succesvol kerstdiner. Als je steeds in de keuken staat te stressen dan voelen je gasten dit ook. Kies daarom juist voor recepten of gerechten die je makkelijk kunt maken, en al een aantal keer gemaakt hebt.

Denk ook goed na over de voorbereiding. Wat kan je al eerder klaarmaken? En hoe warm je dit dan op? Hoeveel gerechten moeten er eigenlijk in de oven? Maak een draaiboek, dat is echt super handig. Wat moet je doen, in welke volgorde en op welk tijdstip. Alles onder controle en geen stress!

Maar nogmaals, kies iets waar jij je comfortabel bij voelt. Wanneer dit kant- en klare gerechten zijn vanuit de supermarkt is dit ook helemaal prima. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen om de beurt mee te laten helpen met een gerechtje . Heb je gelijk tijd voor een persoonlijk gesprek.

Aandacht hoeft dus niet alleen in het eten te zitten! Dek de tafel eens extra feestelijk en leg voor iedereen een lieve kerstwens op het bord.

Hopelijk helpen deze tips je en heb jij ook een hele ontspannen kerst.

Liefs Sabine

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.