De inspiratie voor deze wraps komt van de Turkse pizza’s. Heerlijk ongezond gerecht! Deze gezondere variant is ook heerlijk en lekker makkelijk op zondag! De basis voor de puree maak ik vaak in grotere porties, omdat ik dit ook weer gebruik voor andere gerechten, zoals spaghetti Bolognese.

Ingrediënten 4pers:
▪️12 volkoren wraps 40gr
▪️50gr geschilde wortels
▪️100gr pompoenblokjes
▪️1 rode paprika
▪️350gr mager rundergehakt
▪️150gr ijsbergsla gesneden en gewassen
▪️100gr komkommer
▪️150ml yoghurt griekse stijl
▪️1 teen knoflook
▪️1 zakje (12gr) Turkse pita shoarma kruiden van Euroma
▪️50gr geraspte 30+ kaas

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Was de groente
3. Snij de paprika en stukje (verwijder de zaadlijsten)
4. Kook de wortel, pompoen en paprika tot ze gaar zijn
5. Pers de knoflook uit in de yoghurt
6. Pureer de groente en meng de tomatenpuree erdoor
7. Bak het gehakt en maak de stukjes extra fijn tijdens het bakken met je spatel. Laat het gehakt uitlekken in een vergiet.
8. Doe het gehakt terug in de pan en meng de kruiden erdoor
9. Besmeer de wraps met de groentepuree. Strooi het gehakt erover en de geraspte kaas.
10. Doe de wraps in de oven tot de kaas gesmolten is. Dit is echt maar heel even, anders worden de wraps zo hard.
11. Haal de wraps uit de oven en beleg ze met de sla en komkommer en de yoghurt knolooksaus.

Kcal: 632 KH:65gr VET:21gr EIW:37gr

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.