Havermoutkoekjes

Ook koekjes kunnen een gezond tussendoortje zijn! De havermoutkoekjes uit dit recept bevatten geen toegevoegde suikers, maar zijn toch lekker zoet! De olie, banaan en havermout vormen de basis voor de koekjes, varieer zelf met de extra ingrediënten en maak jouw eigen favoriet

Ingrediënten voor 14 koekjes:

  • 100g havermout
  • 2 bananen
  • 20g kokosolie
  • 25g kokossnippers
  • 25g cranberries (gedroogd)
  • 25g amandelen
  • 10g cacaonibs

Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Prak de bananen in een grote kom fijn.
    3. Voeg de havermout, en alle overige ingrediënten toe en meng door elkaar tot er een plakkerige massa ontstaat.
    4. Leg bakpapier op de bakplaat van de oven en verdeel het havermout mengsel in 14 ongeveer gelijke delen.
    5. Leg deze als 14 koekjes op de bakplaat. Zorg dus voor een beetje een ronde vorm en zorg dat ze niet te dik zijn (ongeveer ½-1cm).
    6. Bak de koekjes ong. 15min in de oven en laat ze daarna buiten de over afkoelen.

Bewaar de koekjes in een afgesloten bakje tot ongeveer vier dagen

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.