Spaghetti met aubergine en gehaktballetjes

Deze spaghetti is lekker makkelijk en snel klaar. Natuurlijk is het beter om met verse ingrediƫnten te werken, maar soms heb je gewoon haast. De pastasaus uit fles is een goede keuze in dit geval en ook kant en klare rundergehaktballetjes kunnen echt niet zoveel kwaad.

Ingrediƫnten voor 2 porties:

  • 200gr volkoren spaghetti
  • 1 aubergine
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 fles sugocasa (tomatensaus)
  • 1 teen knoflook
  • 250gr runder soepballetjes
  • beetje Parmezaanse kaas
  • beetje basilicum
  • 1 el olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti zoals beschreven op de verpakking.
  2. Snij de ui, aubergine en de teen knoflook fijn en bak deze samen met de balletjes in de olijfolie.
  3. wanneer de balletjes bijna gaar zijn doe je de sugocasa erbij en laat je alles nog een paar minuutjes pruttelen.
  4. Giet de spaghetti af en roer deze door de saus.
  5. verdeel de spaghetti over 2 borden en garneer met de basilicum en Parmezaanse kaas.

Wanneer je extra je best wil doen kan je de aubergine ook grillen, zoals op de foto. Dit kost alleen wat meer tijd.

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.