Deze super lekkere vega schotel is ideaal om te combineren met vlees.. 🙃
Klinkt raar misschien.. maar soms wil niet iedereen aan tafel of in het gezin vegetarisch eten.

In mijn werk spreek ik regelmatig mensen die dan 2 verschillende gerechten koken of zichzelf aanpassen en dan ook maar vlees eten.. Zelf kies ik er liever voor om iets te maken waar vlees lekker mee te combineren is.  Vega-Flex noem ik deze gerechten. Hieronder deel ik het vegetarische recept en de combi tip hierbij is biefstuk!

Ingrediënten voor 2pers:
▪️500gr zoete aardappel blokjes
▪️150gr broccoli roosjes
▪️1 rode ui
▪️1 rode paprika
▪️100gr rode kool (gesneden)
▪️130gr zwarte bonen
▪️200gr sperziebonen gesneden
▪️2 eieren
▪️125ml magere yoghurt
▪️1 teen knoflook
▪️2el olijfolie
▪️peper
▪️paprikapoeder

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 225°C.
2. Snij de ui, en doe deze in de ovenschotel, voeg de rode kool en de zoete aardappel ook toe.
3. Bestrooi met olijfolie en de peper en paprika poeder en meng alles goed door elkaar. Zet de ovenschotel in de oven voor 30min.
4. Kook de sperziebonen en de broccoli kort voor (10min) en giet deze daarna af
5. Kook de eieren hard (ong. 8min)
6. Snij de paprika in stukjes en spoel de bonen af in een vergiet onder de kraan.
7. Voeg de paprika, bonen, broccoli en sperziebonen de laatste 10min toe aan de ovenschotel en meng goed door.
8. Pel de eieren en snij of prak deze in klein stukjes.
9. Pers de knoflook uit in de yoghurt en roer goed door.
10. Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de yoghurtdressing en de eieren.

Ps: ook ideaal om wat extra te maken voor je lunch de volgende dag.. voeg de yoghurt dan nog niet toe.

Voedingswaarde per portie (1 pers):
Kcal: 543 KH:79gr VET: 17gr EIW: 25gr

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.