Wentelteefjes uit een mok

Wentelteefjes klinkt ouderwets.. en dat is het eigenlijk ook. Maar heel modern is het dan weer om dit gerechtje te maken in een mok, met behulp van een magnetron. En heel gezond is deze variant met volkorenbrood en appel. Het smaakt naar een stukje appeltaart..maar is natuurlijk een veel betere keuze.

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 1 appel
  • 2 volkoren boterhammen
  • 75ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1tl kaneelpoeder

Bereiding:

  1. Doe het ei, de melk en de kaneel in een kom en klop door elkaar.
  2. Snij het brood in kleine stukjes, en verdeel over de 2 mokken
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes. verdeel over de 2 mokken en meng goed met het brood.
  4. Giet het melkmengsel in de mokken en laat een paar minuten intrekken.
  5. Zet de mokken in de magnetron en verwarm ongeveer 2 minuten op 700Watt.
  6. Kijk of de melk opgenomen is in het brood, anders mag hij nog wat langer in de magnetron.
  7. Strooi eventueel nog wat kaneelpoeder over de wentelteefjes

Eet de wentelteefjes op wanneer ze nog warm zijn, Eet smakelijk!

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.