hartige taart met wortel

Worteltjestaart

De worteltjes taart van de bakker mag misschien vies zijn, deze variant is echt top! De blauwaderkaas geeft een bijzonder smaak aan het taartje. Ik maakte dit 1 persoons maatje en gebruikte hiervoor een springvorm van 12cm. Wil je grote springvorm (26cm) gebruiken ga dan uit van hoeveelheid ingrediƫnten voor 4 taartjes. Je doet alles dan keer vier.

Ingrediƫnten voor 1 taartje (12cm):

  • 60gr wortel geraspt of julienne gesneden
  • 40gr rode biet (voorgekookt en in reepjes)
  • 1 ei
  • 40gr blauwader kaas
  • 1tl verse tijmblaadjes
  • 1 vel filodeeg
  • 4 ongezouten pecannoten
  • 1tl knoflookpoeder
  • wat peper en zout
  • 2el olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200gr. Vet de springvorm in met wat van de olie. Halveer het vel filodeeg en vouw elk deel dubbel. Bedek de springvorm, laat de hoekjes een beetje over de rand hangen. Vet het deeg in aan de binnenkant van de springvorm en de flapjes die over de rand hangen in.

Snij de kaas in kleine blokjes. Doe de wortel in een kom met de kaas en de blaadjes tijm, meng dit door elkaar. Voeg daarna de rode biet toe en meng dit ook voorzichtig. Probeer te voorkomen dat alles roze kleurt door de rode biet. Klop het ei los en voeg de knoflookpoeder en een snufje peper en zout toe. Schep het wortelmengsel in de springvorm en giet het eiermengsel er overheen. breek de noten en strooi ze over het taartje heen. Vouw de flapjes weer een beetje terug over het taartje heen.

Bak het taartje in 20min. gaar in de oven. Eet smakelijk!



Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.