Zalm met Pistachekorstje

Een feestelijk gerecht hoeft niet veel tijd te kosten, of erg ingewikkeld te zijn! Deze zalm is zo klaar. Hij moet wel nog even in de oven, maar goed, kan jij de keuken vast opruimen en de tafel mooi dekken!

Ingrediƫnten voor 1 zalm (3-4pers):

  • 600gr zalmfilet op de huid
  • 40gr pistachenoten
  • 40gr Panko broodkruim
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1tl kervel
  • 1tl knoflookpoeder
  • verse dille en platte peterselie
  • wat peper en zout
  • 1el olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200gr. Vet een ovenschaal in met de olie en leg de zalm in de schaal met de huid naar beneden. Wil je de zalm later op een bord serveren, dan kun je ook een stuk bakpapier in de schaal leggen i.p.v. het invetten met olie. Je weet dan zeker dat je de zalm er netjes uitkrijgt.

Maal de pistachenoten in een vijzel of keukenmachine tot kruimels. Voeg het broodkruim en de kruiden toe. Was de citroen en rasp wat van de schil door het het mengel heen. Splits het eiwit en de dooier van het ei en voeg het eiwit aan het mengsel toe. Snij de citroen in schijfjes.

Besmeer de zalm met het kruidenmengsel en leg de schijfjes citroen naast de zalm.

Bak de zalm in 20min. gaar in de oven. Eet smakelijk!



Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.