Portobello met risotto

Portobello gevuld met Risotto

Heb je iets meer tijd en wil je een bijzonder voorgerecht op tafel zetten dan is deze gevulde portobello met risotto een aanrader. Moeilijk is het niet, maar het kost wel wat tijd, reken op zo’n 40 minuten in totaal.

IngrediĆ«nten voor 4 portobello’s:

  • 4 grote portobello champignons
  • 50gr risottorijst
  • 2el pijnboompitjes
  • 20gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 0.05gr saffraan
  • 500ml paddenstoelen bouillon
  • 1tl knoflookpoeder
  • 2el olijfolie
  • 1tl uienpoeder
  • peper
  • verse blaadjes rozemarijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op hoogste (grill) stand. Haal voorzichtig de steeltjes van de portobello’s af en hol de hoedjes een beetje uit. Snij deze steeltjes en binnenkant in stukjes. Leg de portobello’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk ze met de helft van de olie. Gril de portobello’s ong. 5 minuten onder de ovengrill.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.

Verwarm de bouillon. Verhit de olijfolie in een pan en bak de restjes portobello op. Voeg de risotto, saffraan en de rozemarijn toe. Roer tot de rijst glazig is en voeg dan wat van de bouillon toe, zodat de rijst onder de bouillon staat. Herhaal dit elke keer wanneer de rijst droog wordt, totdat de risotto lekker zacht is, maar nog wel een bite heeft. Haal de risotto van het vuur en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met de peper, knoflookpoeder en uienpoeder.

Vul de portobello’s met de risotto en garneer met de pijnboompitjes. Zet de portobello’s nog even terug in de oven, zodat alles lekker warm opgediend kan worden.

Eet Smakelijk!

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.